woensdag 17 november 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€7.00
Basisprijs
€1.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Film

1917

Sam Mendes

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay, ‘ Captain Fantastic’) en Blake (Dean-Charles Chapman, ‘Game of Thrones’) een bijna onmogelijke missie toegewezen. Nadat de legertop heeft achterhaald dat de vijand zich strategisch teruggetrokken heeft om de Britten in de val te lokken, moeten de twee zo snel mogelijk het vijandelijk terrein betreden om deze aanval te voorkomen, zo niet zullen velen van hen dat met hun leven bekopen.

‘1917’ is een episch drama, een loodzware tocht door de hel van de Eerste Wereldoorlog. De film grijpt je bij het nekvel en trekt je onverbiddelijk binnen in de waanzinnige wereld van de oorlog. Door het technische hoogstandje, de film lijkt wel één lange ononderbroken camerabeweging, voelt alles ook zeer nabij, onmiddellijk en wurgend aan.

Cinema van een geweldig hoog niveau, één van de beste oorlogsprenten ooit gemaakt.

Credits: Sam Mendes (‘Skyfall’, ‘Spectre’, ‘American Beauty’) | 2020 | Amerikaans – Brits | oorlog thriller actie | Golden Globes, beste regie en beste drama | Oscars, beste Camerawerk, beste Geluid en beste Visual Effects

Koop hier je tickets