dinsdag 28 november 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Studio

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€8.00
Basisprijs
€6.50
Personen met een beperking / +60
€6.50
Jongeren -26
€6.50
UiTPAS regio Gent
€1.60
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€6.40
Groepen
Lezing

Auteur op de planken

Fleur Pierets

In samenwerking met de Bib

Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en LGBTQ mensenrechten activist, ook wel een ‘bewustzijns-revolutionair’. En dat is dan ook waar Pierets over praat in haar werk: over het belang te onderzoeken welke grenzen van onszelf zijn en welke een sociale constructie. Ze werkte 7 jaar lang met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Hun bekendste werk was '22-The Project', een performance waar het koppel in alle landen zou trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf na het vierde ja-woord.

Het boek 'Julian', over hun werk en het verlies van haar vrouw, verscheen in september 2019 bij Das Mag. Verder verschenen van Pierets de kinderboeken 'Love Around the World' en 'Love is Love' – in opdracht van het MoMa – en 'Heerlijk Monster'.

Fleur geeft op dit moment lezingen over de hele wereld, werkt samen met het productiehuis van Michiel en Lukas Dhont mee aan de verfilming van 'Julian', schrijft het libretto voor een opera in samenwerking met Liesa Van der Aa, werkt aan een televisieserie en schrijft een nieuw boek.

Koop hier je tickets