donderdag 09 maart 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€13.00
Basisprijs
€11.00
Jongeren -26
€11.00
Personen met een beperking / +60
€11.00
UiTPAS regio Gent
€2.60
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€10.40
Groepen
Humor

Broeden

Grof Geschud

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man, De Lander, verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde, De Myrthe, opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst. Een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt. Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende cabaretvoorstelling: ‘Broeden’. 

De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig.

Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn.

Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt het piepjonge Grof Geschud uit.

tekst, spel & muziek: Myrthe van Velden & Lander Severins / artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet & Raf Walschaerts / licht & techniek: Thierry Wilders & Geert Custers / beeld: Noortje Palmers / make-up: Carolien Wardenier / posterontwerp: Studio Kaplan / co-productie: Grof Geschud, COSTA, La Lande

www.grofgeschud.eu
https://www.instagram.com/grof_geschud
https://www.facebook.com/cabaretduogrofgeschud

 

Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling 'Lijmen' de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen. (***** De Standaard)

Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse. (Theaterkrant, keuze van de criticus)

Koop hier je tickets