vrijdag 13 januari 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€13.00
Basisprijs
€11.00
Jongeren -26
€11.00
Personen met een beperking / +60
€11.00
UiTPAS regio Gent
€2.60
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€10.40
Groepen
Theater

De Gemoederen

Het Kwartier en De Studio

Gratis inleiding op de voorstelling om 19u15 in de Foyer

Een vrouw wordt vermoord. Een man wordt beschuldigd. Maar daar stopt het niet. Het regent klachten. Rond een tafel zitten zes mannen. Zij moeten maatregelen nemen.

De Gemoederen is een stuk over een eiland vol verbannen, ‘losbandige’ vrouwen, en een kamer vol mannen. Een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en scheefgetrokken man-vrouwverhoudingen komen samen in een dystopisch verhaal, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Gekruid met humor en een flinke dosis girl power.

Regisseur Carl von Winckelmann en schrijver Freek Mariën van Het Kwartier slaan voor De Gemoederen de handen in elkaar met Compagnie De Kolifokkers. Zes straffe actrices spelen zes mannen die met de beste bedoelingen beslissingen nemen. Waarop alles totaal uit de hand loopt.

www.hetkwartier.be
www.dekolifokkers.be

Regie: Carl von Winckelmann / Tekst: Freek Mariën / Spel: Louise Bergez, Anna Carlier, Indra De Bruyn, Femke Platteau, Eleonore Van Godtsenhoven & Soraya van Welsenis / Kostuum en decor: Lotte Boonstra / Lichtontwerp: Timme Afschrift / Dramaturgie: Ruth Mariën & Peter Anthonissen / realisatie kostuums: Liesbeth Plettinckx, Miguel Peñaranda, Lotte Boonstra / Productie: Het Kwartier & De Studio / In samenwerking met Perpodium, Cie Cecilia & NTGent, CC Brugge, De Warande, 30CC & fABULEUS / Met de steun van de Vlaamse Overheid, Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen, de stad Leuven

Koop hier je tickets