donderdag 20 januari 14u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€7.00
Basisprijs incl. koffie & taart
€1.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief incl. koffie & taart
€5.00
Basisprijs
€1.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Film Matinee

Dolor y gloria

Pedro Almodóvar

organisatie: Lokaal Dienstencentrum De Merelaar

Filmmaker Salvador Mallo (Antonio Banderas) is over zijn hoogtepunt heen. Fysiek doorleeft hij een crisis, creatief zit hij vast. Onvermijdelijk drijven zijn gedachten af naar het verleden. In kleurrijke flashbacks beleven we Salvadors kindertijd in de jaren 60.

Onder de helblauwe hemel leeft de kleine man een idyllisch pastoraal leven met zijn moeder Jacinta (Penelope Cruz) in een landelijk dorpje nabij Valencia. Hun thuis is een lichtrijke zelf gefabriceerde huisgrot vol plantjes, compleet met natuurlijk skylight. Dat hun geïmproviseerde woonst en bucolische levensstijl een gevolg is van de armoede na de Spaanse burgeroorlog is amper te voelen. De hedendaagse Salvador is echter allesbehalve zorgeloos en verdrinkt in betrekkelijk meer pijn dan glorie.

Hoewel Almodóvar de mosterd voor zijn 21ste film duidelijk dicht bij huis zocht – Banderas verschijnt in het typische Almodóvarkapsel en draagt zelfs kleren van de regisseur – is het professioneel dipje van Salvador gelukkig niet op waarheid gebaseerd: het stilistisch briljante ‘Dolor y gloria’ moet niet onderdoen voor de topfavorieten uit zijn rijke oeuvre.

Credits: Pedro Almodóvar | 2019 | Spanje | Cast: o.a.Penélope Cruz, Antonio Banderas, Asier Etxeandia

Een semi-autobiografische portret in een prachtige filmtaal met een explosie van kleuren.

Koop hier je tickets