vrijdag 11 februari 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Jongeren -26
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
UiTPAS regio Gent
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€13.00
Groepen
Muziek

Dubbelconcert

Amongster en Aafke Romeijn

Amongster

Amongster brengt intieme droomfolk van songwriter Thomas Oosterlynck, naar het podium vertaald in trio.

Uit de tweede langspeelplaat ‘A New Arrival’ werd vorig jaar een akoestische EP geboren, die het begin inluidde van een nieuw hoofdstuk.  Amongster ontdoet de muziek van enkele toeters en bellen en brengt ze op die manier intiemer, eerlijker en warmer naar het publiek.

Ook in hun nieuwe muziek (zoals de laatste single ‘Prison Ship’) slagen ze erin terug te gaan naar de essentie én tegelijkertijd de kenmerkende gelaagdheid van hun sound te behouden. Hun kenmerkende melancholie klinkt nu lichter, hoopvoller en blijmoediger dan ooit.

Aafke Romeijn

Meer van dat moois brengt Aafke Romeijn. Deze Nederlandse schrijfster en muzikante brak door in België met de zomerhit ‘Alles Went’, een aanstekelijk nummer over cappuccino en hipsters. Je kent haar verder ook van de samenwerkingen met Tom Kestens (‘Zal ik dan’) en met Spinvis (‘Ameland’), en zeker ook van het veelgedraaide ‘Alles komt goed’.

Voor haar nieuwe album ‘Godzilla’ werkte Romeijn de teksten uit haar eerste dichtbundel ‘Leegstand’ om tot songs die uitnodigen tot dansen én luisteren. Haar muziek dwaalt van dansbare electro tot fluisterpop en spoken word. Ze neemt je mee op een muzikale en literaire verkenningstocht in goede en slechte momenten in haar gemoedstoestand, heeft het over de schoonheid van leegstaande winkelpanden, over het Japanse filmmonster Godzilla en de troost die hoge gebouwen in dichtbebouwde steden bieden.

Amongster en Aafke Romeijn staan garant voor een bijzondere en hartverwarmende avond.

Credits: Amongster is Thomas Oosterlynck, Robbe Vekeman en Roos Denayer | Aafke Romeijn wordt begeleid door Bram Ieven (gitaar, synths) en Hidde Roorda (bas, synths).

Koop hier je tickets