vrijdag 10 maart 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€16.00
Basisprijs
€14.00
Jongeren -26
€14.00
Personen met een beperking / +60
€14.00
UiTPAS regio Gent
€3.20
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.80
Groepen
Theater

Eén of andere Rus

Arsenaal & Het Kwartier

Gratis inleiding op de voorstelling om 19u15 in de Foyer

Eén of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

In Eén of andere Rus trekt Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst, die gespeeld wordt door een straffe cast in een gezelschap dat garant staat voor ‘groots’ theater van de bovenste plank. Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

arsenaallazarus.be
hetkwartier.be

Van en met: Freek Mariën, Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis,Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande.

Koop hier je tickets