vrijdag 07 oktober 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€13.00
Basisprijs
€11.00
Jongeren -26
€11.00
Personen met een beperking / +60
€11.00
UiTPAS regio Gent
€2.60
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€10.40
Groepen
Dans

Electric Life (14+)

fABULEUS

Negen jongeren tussen 16 en 20 jaar dansen Stravinsky’s ‘Petrouchka’.

Stravinsky’s compositie zit vol contrasten: zonder overgang beland je van de ene sfeer in de andere. Die directheid is typerend voor de moderne mens aan het begin van de vorige eeuw, waarin elektriciteit en machines het straatbeeld veranderden en het leven in alle opzichten onder stroom kwam te staan. Electric Life zoekt uit welke plaats ons lichaam nu nog heeft in ons gedigitaliseerde leven.

Veel meer dan de oorspronkelijke balletversie uit 1911, vertrekt fABULEUS van de zoektocht naar onverkende werelden in de muziek.
Het resultaat is een elektriserend samenspel tussen lichaam en muziek, een energieke en zeer toegankelijke dansvoorstelling met prachtige kostumering, die je als publiek op het puntje van je stoel doet zitten, verrast en boeit van begin  tot eind.
Een must see!

www.fabuleus.be/electric-life

choreografie: Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom / dans: Nolan Decreton, Lauryn De Ruyck, Kiko Labarque-Persyn, Celien Mertens, Louis Staquet, Annabel Van Acker, Tess Van der Sanden, Maïté van Genugten en Lennert Vanhove / muziek: Igor Stravinsky, Alain Franco en Raphaël Hénard / muziekdramaturgie: Alain Franco / kostuums: Alexandra Sebbag / assistentie kostuums: Nina Souquet en Tommie Yanez / licht: Kurt Lefevre / productie: fABULEUS / coproductie: Perpodium, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge en STUK Leuven / met de steun van: de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid / muziek: met instemming van Boosey & Hawkes Music Publishers Limited

Electric Life laat je bijna vergeten dat je naar dansers kijkt die nog op de schoolbanken zitten. Stravinsky's Petrouchka (...) is nochtans geen hapklare kost met zijn snelle tempowissels, kleurrijke contrasten en scherpe ­dissonanties. Maar wat een lichte, dynamische en intelligente dansvoorstelling puurden choreografen Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom eruit. - Charlotte De Somviele

Koop hier je tickets