vrijdag 18 november 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Jongeren -26
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
UiTPAS regio Gent
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.00
Groepen
Muziek

Ella

Bos en Voet - Support: Eef Van Acker ‘inteam’ with Marco Cirone

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet zijn beiden grote fan van Ella Fitzgerald en vernoemden hun dochter zelfs naar haar.

Het repertoire van Fitzgerald (1917-1996) omvat een mix van hoopvolle, energieke en tijdloze nummers. Bos & Voet brengen hieruit een selectie, schreven nieuwe songs en lieten nummers vertalen naar het Nederlands.
Een combinatie van bestaand, eigen en nieuw materiaal met als inspiratie Ella. Geen gewone tribute, maar een persoonlijk verhaal, dat samen met vier jonge getalenteerde muzikanten tot leven gebracht wordt.

Esmé: "Mijn vader zette vaak platen van Ella Fitzgerald op, terwijl ik aan het spelen was. Haar gemak van zingen en het verhaal van het lied vertellen is me altijd bijgebleven. Ze had een heel eigen geluid en er zat zowel een weemoed in haar stem als heel veel vreugde. Met haar stem bracht ze heel veel mensen bijeen, over leeftijdsgrenzen en genres heen.”

De hemelse stem van Esmé Bos dringt binnen tot diep in je ziel. Je kent haar van Duveltjeskermis, maar ook van Tres Tigres Tristes en andere projecten als Wiegelied. Concerten van Bos en Voet zijn de puurheid zelve, zijn zowel energie en melancholie. Betoverend mooi.

www.bos-voet.be

Eef Van Acker

De avond wordt ingezet met Eef Van Acker en Marco Cirone. Deze Merelbeekse zangeres ademt jazz en brengt met het programma ‘InTeam’ het publiek alvast in de juiste mood.

van en met Esmé Bos (zang), Bart Voet (toetsen, gitaar en zang), Anneleen Boehme (contrabas en zang), Geert Hendrickx (elektrische en akoestische gitaar), Rob Banken (altsax, klarinet, basklarinet en dwarsfluit) en Simon Raman (drums) / vertaling liedteksten en coaching: Louis van Beek / techniek: Geert De Wit (licht en visuals) en Hendrik Muylaert (geluid) / kostuumadvies: Lies Maréchal / coproductie: MoMeNT, met de steun van De Roma, cultuurcentrum MUZE en vzw Motives for Jazz, met dank aan c o r s o / support: Eef Van Acker en Marco Cirone

Koop hier je tickets