vrijdag 28 april 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€16.00
Basisprijs
€14.00
Jongeren -26
€14.00
Personen met een beperking / +60
€14.00
UiTPAS regio Gent
€3.20
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.80
Groepen
Muziek

History of Songfestival

Neeka, Axl Peleman, Wouter Mattelin, Maarten Flamand en Esther Lybeert (The Antler King)

Het Eurovisiesongfestival. De Grand Prix van het lied. En van de glitter. Een goeie 65 jaar na de eerste wedstrijd is het nog altijd één van de meest bekeken televisieshows ter wereld. Een monument vol hoogtepunten en diepe decolletés. Vol wereldhits en sterren overgoten met pailletten. Een strijd die soms werd gewonnen op blote voeten, al eens werd gepresenteerd zonder ondergoed, waar teksten werden vergeten en waar gezongen werd met een kogelvrij vest aan.

Beleef samen met Axl Peleman, Neeka, Maarten en Esther van The Antler King en Wouter Mattelin de wonderjaren van het festival. Deze topmuzikanten brengen een wervelende bloemlezing met de mooiste nummers uit de eerste 45 jaar, de gouden tijd toen een liveorkest de liedjes ondersteunde die nu in ons geheugen geprent zitten. De jaren van Poupées en puppets, van Volare, Waterloo en J’aime La Vie.

Het wordt een schitterende avond doorspekt met de leukste anekdotes en fijne weetjes over de vloek van de tweede, bizarre stemrondes, vergeten Belgen en de iconische 12 points.

Wouter Mattelin: verteller / Neeka: zang en piano / Esther Lybeert: zang en percussie / Axl Peleman: bas en zang / Maarten Flamand: gitaar en zang

Koop hier je tickets