Evenementfoto Illustratie verdieping - Japanse vertelplaten (Kamishibai)
zaterdag 12 maart 10u00
Cultuurhuis Merelbeke - Atelier 1

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€85.00
Basisprijs
€17.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Beeld

Illustratie verdieping - Japanse vertelplaten (Kamishibai)

Kaatje Vermeire

Kamishiwat? ‘Kami’ is papier, en ‘shibai’… drama! Kamishibai is een vorm van Japans verteltheater, waarbij een rondreizende verteller, aan de hand van prenten in een houten theaterkastje, verhalen dichter bij de mensen bracht.

In deze reeks verken je dit medium onder deskundige begeleiding van Kaatje Vermeire. Je maakt prenten bij een verhaal uit Benin, een West-Afrikaans land waarmee Merelbeke een partnerschap heeft via de gemeente Toucountouna. Je creëert een visueel universum waarin personages en gebeurtenissen tot leven komen en verbeeldt cruciale momenten van een verhaal in een vertelplaat. Ook compositie en zeggingskracht van de beelden worden onderzocht.

Een korte, maar iets intensievere reeks: we werken gedurende een paar volledige zaterdagen en één zondagvoormiddag. Geknipt voor illustratoren met al wat ervaring die zin hebben om zich eens helemaal op een verhaal te storten!

Geen prenten zonder vertelling: na de reeks worden de prenten ingezet door vertellers na een vertelworkshop in samenwerking met de bibliotheek en Internationale samenwerking Merelbeke.

Kaatje Vermeire groeide op in Merelbeke. Sinds 2007 illustreert ze bijzondere prentenboeken voor jong en oud, die diverse prijzen wonnen en inmiddels over de hele wereld vertaald werden. Zo ontving ze in 2019 de Boekenpauw voor 'Ans & Wilma - Verdwaald'. Ze exposeert in september en oktober 2021 ook in het Cultuurhuis.

  • 3 zaterdagen en 1 zondagvoormiddag: zaterdag 12, 19 maart en 2 april 2022, telkens van 10 tot 16.30 uur en zondagvoormiddag 3 april van 10 tot 12.30 uur.
  • Geschatte materiaalkost van € 15

Schrijf je hier in