zaterdag 17 december 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Jongeren -26
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
UiTPAS regio Gent
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.00
Groepen
Theater

Jonathan

KVS

Jonathan is een palliatieve zorgrobot, die door een Artificial Intelligence-team versneld in roulatie werd gebracht wanneer covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen zonder angst voor besmetting.

In Jonathan ben je getuige van botsingen tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine – moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door corona – luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens stonden twintig jaar geleden mee aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN. Nu staan ze voor het eerst met twee op scène in een bizar poëtische creatie vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn en om te moeten gaan met verrassingen en tegenslag.

www.kvs.be

Dit duo slaagt er feilloos in om wat dit voorjaar ieders hart brak - de toestanden in de woonzorgcentra en het eenzame sterven - tot een stuk te verwerken dat je doet lachen , je ontroert én een zaadje gezond wantrouwen tegenover artificiële intelligentie in je hoofd plant. - Knack Focus

Koop hier je tickets