donderdag 04 november 15u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€12.00
Basisprijs
€10.00
Jongeren -26
€10.00
Personen met een beperking / +60
€10.00
UiTPAS regio Gent
€2.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€10.00
Groepen
Theater Matinee

Jood ... en fier

Taptoes Erf

Figurentheatermaker Luk De Bruyker dramatiseerde het boek van historica Tina De Gendt over de familie Bloch, de gekende Gentse patissiers.

In 1984 zetten onbekenden de graffiti “Jood” op het raam van de bakkerij in de Veldstraat. Jacques zijn vrouw schreef er in sierlijke letters “en fier” onder. Zo werd de titel van deze voorstelling een feit.

Het stuk focust op de oorlogsjaren van ‘40-‘45. Hoe de familie Bloch op de vlucht sloeg voor het nakend fascisme en de oma in Gent bleef maar gedeporteerd werd en nooit meer terugkwam.

Na ‘Pappie, dagboek van het vergeten’ speelt Luk De Bruyker dus opnieuw een pakkend, waargebeurd verhaal. Hij laat zich omringen door dezelfde artistieke crew. Voor deze voorstelling creëert Jonas De Rave een aantal nieuwe composities alsook hedendaagse interpretaties van oude klezmermuziek, die hij live uitvoert tijdens de voorstelling.

Credits: van en met: Luk De Bruyker (spel), Jonas De Rave (live muziek: accordeon, hakkebord en toetsen), Jean Pol Pollet (poppenkoppen), Netty Neus en Liliane De Meyer (kostuums), Wim Van de Vyver (decor), Bart Beys (soundscape), Alain Ongenaet (lichtontwerper en technicus), Vincent Van den Elshout (dramaturg en regisseur)

Koop hier je tickets