Evenementfoto Jouw carnavalsrelaas: verteltraject
woensdag 02 februari 19u30
Cultuurhuis Merelbeke - Studio

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

Woord

Jouw carnavalsrelaas: verteltraject

Relaas

Carnaval: een traditie die springlevend is in Merelbeke! Al decennia staat de carnavalsstoet garant voor onvervalste leute en plezier, voor vakmanschap en hard werk van de vele carnavalisten en voor… straffe verhalen!

Nu corona ook in 2021 roet in het eten gooide en de stoet opnieuw uitgesteld moest worden, zetten we Carnaval in 2022 graag extra in de kijker in het cultuurhuis. Dat doen we door op zoek te gaan naar de verhalen achter, in en over Carnaval in Merelbeke!

Bijzondere maar waargebeurde anekdotes en verhalen, verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Verhalen die ontroeren, verrassen, doen lachen, vertederen.

En daarvoor zoeken we jou! Zelf een straffe stoot meegemaakt in je carnavalsgroep? Een beklijvende of warme herinnering aan een stoet? Je lief leren kennen, de avond van je leven beleefd of eerder één die je zo snel mogelijk wou vergeten? We laten jouw verhaal graag aan bod komen tijdens onze vertelavond op woensdag 23 februari.

Ervaren verteller of een absolute leek? We zorgen ervoor dat je goed begeleid wordt, en daarvoor doen we beroep op Verhalencollectief Relaas. Zij geloven er alvast in dat iedereen een waargebeurd verhaal te vertellen heeft dat de moeite waard is om te delen.

Wat maakt een vertelling krachtig, een relaas dat blijft hangen? Samen met een verhalencoach en je medevertellers ga je in drie avonden op zoek naar je eigen carnavalsverhaal en leer je er een boeiend relaas van te maken. Je gaat aan de slag met concrete bouwstenen en voorbeelden en werkt toe naar het brengen van je eigen waargebeurd verhaal, op de vertelavond of in podcastvorm.

Ook als je geen spraakwaterval bent of nog niet precies weet wat je wil vertellen, ben je dus welkom!

  • 3 woensdagavonden workshop: 2, 9 en 16 februari 2022, telkens van 19.30 tot 22 uur.
    Vertelavond op woensdag 23 februari om 20 uur.
  • I.s.m. Verhalencollectief Relaas

Schrijf je hier in

© Helena Verheye