vrijdag 30 september 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Jongeren -26
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
UiTPAS regio Gent
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.00
Groepen
Theater Muziek

Klap

BOT

BOT is een Nederlands muziektheatergezelschap, dat wonderlijke dingen doet. Ze scoren steevast hoge ogen op internationaal gerenommeerde festivals als Oerol en Limburg Festival (Nl), Momix en Paris Eté (Fr); maar zijn in België nog lang niet genoeg te zien.

We zijn dan ook verheugd dat ons huis hen een podium mag bieden!

Het gaat goed! Het gaat steeds beter! In het leven anno nu geloven we graag dat het allemaal op rolletjes loopt. De motor blijft lekker draaien, de kachel roken, het feestje mag blijven duren, en er kan altijd nog een tandje bij. In vliegende vaart, alsmaar door, op ons doel af waarvan niemand precies weet wat het is, maar dat dondert niet. Het kan! En het gaat goed, dus vooruit met de geit!

De klap. De schok. De stilstand.
Een seconde wordt een minuut, een minuut een dag, een dag een leven.
Ergens kwam er een stok tussen de spaken, klapte de noodrem erop. Waar zijn we? Hoe zat het nou? Is daar iemand? Hallo? Nu moeten we schuilen, uithuilen en opnieuw beginnen. Maar hoe? En met wie?

Op het moment dat alle zekerheden plots relatief worden, maakt BOT “KLAP”. Waar we allemaal in een steeds hogere snelheid voortjakkerden, komt alles in één keer tot stilstand. Niets is meer wat het was. Wij niet, jij niet, niks niet.

De vertwijfeling en de grote vragen die dat oproept vangt BOT in theatrale machines, pakkende composities en sprekende beelden. Hoe nu verder? Zetten we een nieuwe koers uit? En wie zijn we dan nu, eigenlijk?

In KLAP biedt de verbeelding een welkome quarantaineplek, in de hoop dat er in de gruzelementen wat troost of perspectief te vinden is. KLAP is een beeldend, visueel en muzikaal avontuur met bedrieglijk eenvoudige trucage en fysiek spel.

www.wijzijnbot.nl

spel en muziek: Job van Gorkum, Doan Hendriks, Geert Jonkers, Tomas Postema / regie: Craig Weston / techniek: Jan Aike Luchtenberg, Chieljan van der Hoek / productie: Linde Légat

BOT is theater en muziek, is ingenieuze vondsten, is machinerie waaruit muziek getoverd wordt, is spektakel en verwondering.  Eens je een voorstelling van hen hebt gezien, ben je onherroepelijk fan en is er geen weg terug. Mis dit niet!

Koop hier je tickets