zaterdag 25 maart 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€10.00
Basisprijs
€8.50
Jongeren -26
€6.00
Kinderen -12
€8.50
Personen met een beperking / +60
€8.50
UiTPAS regio Gent
€2.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€8.00
Combi ticket basis
€6.75
Combi ticket Jongeren -26
€4.75
Combi ticket Kinderen -12
€6.75
Combi ticket Personen met een beperking / +60
€6.75
Combi ticket UiTPAS regio Gent
€1.60
Combi ticket UiTPAS regio Gent met kansentarief
Theater Familie

Mia Kermis (10+)

Lucinda Ra / Stefanie Claes

Figurentheater in de kijker!

Je kan een ticket voor één of twee voorstellingen kopen. Zowel Kom hier als Mia Kermis zijn miniatuurvoorstellingen. Zowel Ultima Thule als Lucinda Ra bezitten het magische vermogen ogenschijnlijk banaal materiaal te bezielen, een wondere wereld te creëren waarin de toeschouwer helemaal meegezogen wordt.

Kom hier is toegankelijk voor iedereen vanaf 6 jaar, Mia Kermis is een voorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar welkom zijn.

Combi-ticket voor 25 maart 2023 - Kom hier om 19u en Mia Kermis om 20u
(Heb je een UitPAS regio Gent met kansentarief? Contacteer onze medewerkers via 09 210 35 80)

Koop hier je combi-ticket

Mia Kermis

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van een voor Stefanie belangrijk verhaal. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? Welke betekenis heeft een verleden voor je heden en je toekomst? De namen van de vondelingen werden geïnspireerd op de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden: van Marie Orgie en Engelbertus Dorstig tot Maria Ijsrol en Anne Theresia Kermis. 

Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Stefanie Claes creëert in Mia Kermis een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal vertelt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar welkom zijn.

lucindara.be

Concept, ontwerp en spel Stefanie Claes / Feedback en Dramaturgie Simon Allemeersch, Barbara Claes, Sofie Van der Linden  / Lichtadvies Iwan Van Vlierberghe  / Affichebeeld Sarah Yu Zeebroek / Een productie van Lucinda Ra i.s.m. De Studio, met de steun van Vooruit & KAAP / Met dank aan: Het Bos, CC Het Gasthuis Aarschot, Het Oude Badhuis, WALPURGIS/deFENIKS

Mia Kermis toont hoe de magie van theater in zijn dubbele bewustzijn ligt: niets mooier dan kijken naar de machinerie achter een fantasiewereld om er vervolgens helemaal in mee te stappen. Charlotte De Somviele, De Standaard

Koop hier je tickets