vrijdag 29 oktober 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Jongeren -26
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
UiTPAS regio Gent
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€13.00
Groepen
Muziek Theater

Onheil in Black Creek

De Kolonie

Gratis inleiding op de voorstelling om 19u15 in de theaterzaal

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

Ooit was Black Creek - genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrenst -  een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken.

Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse TV en theater. Aan zijn zijde staan multi-instrumentalist Bo Spaenc en gitaar sidekick Bart Van Huyck. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale ritmes. De muziek – mét ruimte voor improvisatie – geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek mee wegduiken voor onverwachte stijgeringen van het plot!

‘Onheil in Black Creek’ maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gingen Lucas Van den Eynde voor in een bondgenootschap met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten, wat steevast resulteert in voorstellingen om u tegen te zeggen.

Credits: Spel en concept: Lucas Van den Eynde | tekst: Hugo Matthyssen | compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc | livemuziek: Bo Spaenc en Bart Van Huyck | kostuums: Chris Snik | occasionele coaching: Herman Gilles (NTB) | vormgeving en techniek:  Dries Bellinkx | Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, ccBe

(c) Pat Verbruggen
Koop hier je tickets