woensdag 15 december 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€7.00
Basisprijs
€1.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Film

Parasite

Bong Joon-ho

Ki-taek is de pater familias van een arme familie die in de kelder van een appartement samenhokt. Het wemelt er van ongedierte. Zijn hele gezin is werkloos en overleeft met het weinige geld dat ze krijgen voor het plooien van kartonnen dozen voor een pizzeria. Op een dag lacht het geluk Ki-taek tegemoet, als zijn zoon Ki-woo, op aanbeveling van een vriend, als privéleraar Engels aan de slag kan bij een rijke familie in een exclusieve wijk hoog boven Seoul. Hij kijkt zijn ogen uit in de prachtige villa, waar dienstpersoneel werkt en de eigenaar, de heer Park, zelfs een eigen chauffeur heeft. Listig probeert Ki-woo er ook zijn zus en ouders aan een job te helpen. Het plan om de rijke familie op te lichten loopt echter volledig uit de hand.

Met een virtuoze beeldtaal bouwt Bong Joon-ho het verhaal op een indrukwekkende manier op. Hoewel de essentie schrijnend blijft, is deze film swingend en humoristisch. Een vlijmscherpe sociale satire waarin de tegenstelling tussen rijk en arm op de spits wordt gedreven.

Credits: Bong Joon-Ho | 2019 | Zuid-Korea | tragi-komedie | winnaar Gouden Palm Cannes | Golden Globe voor beste buitenlandse productie | Oscars voor beste regie, beste originele scenario en beste internationale film (een primeur: voor het eerst won een niet-Engelstalige film de Oscar voor beste film)

Koop hier je tickets