donderdag 20 april 14u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€7.00
Basisprijs incl. koffie & taart
€1.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief incl. koffie & taart
€5.00
Basisprijs
€1.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Matinee Film

Suite Française

Saul Dibb

Maandelijks op donderdagnamiddag kan je in het Cultuurhuis terecht voor een matineefilm. De film wordt steeds voorafgegaan door een inleiding, en afsluiten kan indien gewenst met koffie en gebak.

Organisatie: LDC De Merelaar

De film speelt zich af in Bussy, een gemeente in de buurt van Parijs. In het door de nazi's bezette Frankrijk wacht Lucille Angellier samen met haar dominante schoonmoeder op nieuws van haar echtgenoot, die een krijgsgevangene is. Wanneer Duitse soldaten in het dorp arriveren, krijgen Lucille en haar schoonmoeder in hun woning het gezelschap van officier Bruno von Falk. Hoewel Lucille aanvankelijk probeert de aanwezigheid van de Duitse soldaat te negeren, ontwikkelt ze na verloop van tijd gevoelens voor hem. Ondertussen beweegt een en ander in het dorp: de vooroorlogse sociale verhoudingen gaan aan het wankelen. In het Franse dorp maken de inwoners verschillende keuzes in hun houding tegenover de Duitse bezetter.

2014 / regie: Saul Dibb / gebaseerd op de roman van schrijfster Irène Némirovsky / cast: Michelle Williams, Matthias Schoenaerts en Kristin Scott Thomas

Koop hier je tickets