zaterdag 11 februari 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€16.00
Basisprijs
€14.00
Jongeren -26
€14.00
Personen met een beperking / +60
€14.00
UiTPAS regio Gent
€3.20
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.80
Groepen
Circus Dans

Through the Grapevine

Alexander Vantournhout

Gratis inleiding in de Foyer om 19u15

Through the Grapevine is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind maar zeker niet perfect, lijken niet op mooie Instagram-plaatjes en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen maar tonen juist de schoonheid van het échte.

De choreografie speelt met de verschillen in lichaamsbouw en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder ook humor te schuwen. Ze dagen zichzelf en de ander uit en helpen elkaar vooruit, ze leiden afwisselend de dans.

Door een ononderbroken wederzijds fysiek contact ontspint de wisselwerking tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling. Through the Grapevine is een ingenieuze en indrukwekkende ode aan de uniciteit van het menselijk lichaam. 

Concept & choreografie: Alexander Vantournhout / Performers: Axel Guérin & Alexander Vantournhout / Gecreëerd in samenwerking met: Emmi Väisänen & Axel Guérin / Componist: Andrea Belfi / Dramaturgie: Rudi Laermans / Lichtontwerp: Caroline Mathieu / Voorstel lichtontwerp: Harry Cole / Techniek: Rinus Samyn / Kostuums: Anne-Catherine Kunz / Concept scenografie: Bjorn Verlinde / Outside eye: Anneleen Keppens, Maria Ferreira Silva / Thanks to: Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Esse Vanderbruggen

Zoals steeds is Vantournhouts werk zo ingenieus dat het onmogelijk te beschrijven valt. Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie naar de fenomenale fysieke intelligentie kijken die hier wordt tentoongespreid, een ode aan de uniciteit van het menselijk lichaam. - De Standaard

Koop hier je tickets