woensdag 28 december 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€7.00
Basisprijs
€1.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Film

West Side Story

Steven Spielberg

Bijna 65 jaar nadat de musical in première ging en 60 jaar nadat de filmversie met tien Oscars aan de haal ging, waagt Steven Spielberg zich aan een eigen versie van ‘West Side Story’.

In het New York van de jaren '50 woekert een heftige rivaliteit tussen twee jeugdbendes. The Jets (witte Amerikanen) en The Sharks (Puertoricaanse immigranten) strijden om hun territorium in de wijk. Te midden van dat alles bloeit een verboden liefde. De musical is gebaseerd op Shakespeares Romeo and Juliet. Een oprechte liefdesgeschiedenis die keer op keer elke generatie weet te ontroeren. De verdeeldheid tussen mensen met verschillende etnische achtergronden schuift een thema op de voorgrond dat relevanter is dan ooit.
Maar wat we vooral nodig hebben, is de hoop dat liefde elke kloof dicht.

Spielberg slaagt erin om deze klassieker aan te scherpen, zonder het tijdloze verhaal te willen actualiseren. Het resultaat is een respectvol eerbetoon, met iets meer nuances.

VS / Steven Spielberg / musical / 2022 / 7 Oscar nominaties / Ariana DeBose Oscar beste actrice in een bijrol / 156 min.

Koop hier je tickets