vrijdag 17 februari 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€14.00
Basisprijs
€12.00
Jongeren -26
€12.00
Personen met een beperking / +60
€12.00
UiTPAS regio Gent
€2.80
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€11.20
Groepen
Theater Muziek

Zeefier

Theater Tieret

Dit is het verhaal over een eiland in de zee.

De vrouwen houden hun adem hier in, telkens het schip van hun mannen het zeegat invaart. Uren, dagen, weken, soms een kleine eeuwigheid. Pas wanneer het schip terug uit de golven oprijst, laten ze een zucht tussen hun tanden ontsnappen. Eén lange zucht tot de trossen vastgeknoopt worden, de longen zich opnieuw kunnen vullen met zoute zeelucht. Dan start het feest en weerklinkt alom muziek. En elke keer verweren de zilte harten wat meer. In en uit, in en uit; de mannen hun schepen, de vrouwen hun adem.

Maar soms… soms komt het schip niet meer terug. Dan heerst de stilte en start het wachten. De tranen vloeien pas later, wanneer alle hoop is opgedroogd. Zo stijgt het water van alle zeeën steeds meer en meer. Zoute zeeën vol verdriet want verdriet smaakt niet zoet. Tot alles wat er is… water is.

Theater Tieret gaat voor deze figurentheatervoorstelling in zee met het Desguin Kwartet. Samen staan ze voor een beklijvende en oprechte voorstelling over wachten, hoop en verdriet.

www.tieret.be

Van en met Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Wolfram Van Mechelen, Ludovic Bataillie, Rhea Vanhellemont, Pieter-Jan De Smet

Koop hier je tickets