maandag 05 juli 08u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€100.00
Basisprijs Merelbekenaar
€20.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief Merelbekenaar
€125.00
Basisprijs niet-Merelbekenaar
€25.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief niet-Merelbekenaar
€100.00
UiTPAS
Theater Workshop Woord

Zomerse workshop theater: een hele week theater voor 10- tot 12-jarigen

Jotka Bauwens & Laurence Roothooft

Theater maken is samen in de verbeelding kruipen, is verzinnen wat ons lichaam kan, wie onze stem wil zijn of waar onze ogen naar kijken. Het is samen bouwen aan een wereld waarin we even iemand anders kunnen of mogen zijn.

Tijdens deze vijfdaagse workshop ga je samen met Jotka en Laurence, twee beslagen theatermakers, op theatrale ontdekkingstocht. Je laat je fantasie de vrije loop in beweging en stukjes (zelfgemaakte) tekst. Ook met kostuums, attributen en make-up en grime wordt er volop geëxperimenteerd! Op vrijdag sluit je af met een toonmoment.

Theaterweek

  • Van maandag 5 t.e.m. vrijdag 9 juli van 10 tot 16 u
  • Gratis opvang vanaf 8u30, tijdens de middagpauze en tot 17 u
  • Toonmoment op vrijdag 9 juli om 16u30

Over de begeleiders

Laurence Roothooft is actrice en theatermaakster. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht, nadat ze eerder ook al een jaar aan de Rotterdamse Dansacademie studeerde. Ze werkte met uiteenlopende makers en regisseurs samen, zoals Randi De Vlieghe (HetPaleis ), Suze Milius (House Crying Yellow Tears), Bart Meuleman (Toneelhuis), Johan Heldenberg (Cie Cecilia), Jan Sobrie (Kopergietery), ...

Samen met Randi maakt zij de voorstelling Muy Complicado bij ARSENAAL/LAZARUS.  Ze speelde de hoofdrol in de Nederlandse langspeelfilm ‘Silent City’ en op televisie is/was Laurence te zien in Marsman, Gent West, WTfock, Black Out, Glad IJs etc..  Vorige zomer startte ze samen met haar lief de Engelstalige band ELDERS op, waarin ze zingt.

Jotka Bauwens studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen in Hedendaagse Dans en vervolledigde de lerarenopleiding. Ze gaf les aan de Kunsthumaniora te Antwerpen en geeft theater & bewegingsateliers aan jongeren en volwassenen bij Kopergietery en Wisper.

In 2016 maakte ze haar eerste eigen dansvoorstelling ‘MEIS’ rond gender en seksualiteit. Samen met acteur Bastiaan Vandendriessche creëerde ze de installatieperformance ‘Mono’.  Momenteel toert Jotka met ‘Boks’, een productie van Theater De Spiegel en nieuwe productie ‘Odyssee’ van Theater Froefroe. Samen met Jozefien Mombaerts en Eva Dermul richtte ze ook Tg Pony op.

Koop hier je tickets