zaterdag 12 maart 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€12.00
Basisprijs
€10.00
Jongeren -26
€10.00
Personen met een beperking / +60
€10.00
UiTPAS regio Gent
€2.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€9.60
Groepen
Humor

Zwaar leven

Amelie Albrecht

Over het leven van de 27-jarige Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière. Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wél de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde.

Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt, is ook een opgave. Intussen kennen we haar ook van tv (De Cooke & Verhulst show) en nu is ze hier met haar eerste avondvullende voorstelling!

Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort

Amelie is een pakket waar alles in zit: zeer goeie grappen, présence, een heel eigen stijl en hoogst komisch gebracht." - Guy Mortier in VRT NWS

Voorprogramma

Elias Van Dingenen (°1988) staat sinds 2016 op het podium en haalde in 2018 de finale van de Radio 2 Humorklas. Hij slaapt onvoldoende en snapt weinig van het leven. Deze Gentenaar praat over seks, drugs en gelijk welk muziekgenre dat op dat moment in smaak is. Hij schopt vaak tegen de schenen, maar doet dit resoluut met een kwajongensglimlach.

Koop hier je tickets