bereikbaarheid, toegankelijkheid en coronamaatregelen

bereikbaarheid

Cultuurhuis Merelbeke ligt pal in het centrum van Merelbeke, achter het gemeentehuis, het sociaal huis en de bibliotheek en rechtover het politiekantoor.

Er is een ondergrondse parking ‘Driekoningen’ aan het Driekoningenplein. De parking is vrij toegankelijk van 7 tot 22 uur (uitrijden kan altijd). De eerste 3 uur kan je hier gratis parkeren, vanaf het 4e uur betaal je 0,5 euro per uur. Een dagticket kan je nemen voor 3 euro.

Andere parkings in de nabijheid van het Cultuurhuis Merelbeke zijn:

  • Parking Ter Wallen (Sportstraat). Een blauwe zone is hier van toepassing van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. Je kan hier gratis parkeren voor max. 3 uur mits gebruik van je parkeerschijf.
  • Parking Tramstelplaats (Hundelgemsesteenweg). Betalend parkeren is van toepassing van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. Het eerste uur kan je hier gratis parkeren, vanaf het 2e uur betaal je 1 euro per uur. Een dagticket is beschikbaar voor 5 euro.
  • Parking Conversatie (bereikbaar via de Dr. O. De Gruyterstraat). Gratis.
  • De Hundelgemsesteenweg ter hoogte van het Cultuurhuis is een rode zone. Je parkeert hier gratis tot max. 30 minuten (met parkeersensoren, het gebruik van de parkeerschijf of het nemen van een parkeerticket is niet nodig).

Kom je met de trein, dan stap je af in station Merelbeke. Bus 42 of bus 48 brengt je tot aan de halte Merelbeke Kerk. Het Cultuurhuis bevindt zich op wandelafstand.

toegankelijkheid

Zowel het Cultuurhuis Merelbeke als het Cultuurcafé zijn toegankelijk voor wie in een rolstoel zit: er zijn hellende vlakken aan de hoofdingangen. Er is een lift naar de eerste verdieping en er zijn aangepaste toiletten op beide verdiepingen.

coronamaatregelen

Expo's in de exporuimte van het Cultuurhuis en in Pastorie Munte zijn toegankelijk zonder reservatie en zonder Covid Safe Ticket. Een mondmasker is wel verplicht vanaf 29 oktober 2021 tot nader order.

Voor cursussen, ateliers en workshops met minder dan 50 deelnemers is een Covid Safe Ticket ook niet nodig, een mondmasker is wel verplicht vanaf 29 oktober 2021 tot nader order.

Voor alle podium- en filmvoorstellingen in de theaterzaal of op locatie hanteren we vanaf 29 oktober 2021 tot nader order het Covid Safe Ticket. Vanaf 20 november geldt ook hier de mondmaskerplicht.

Op https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket vind je alle info over wat het Covid Safe Ticket is en hoe je dat kan downloaden. Op https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen worden veelgestelde vragen over het Covid Safe Ticket beantwoord.
Heb je problemen met het downloaden of uitprinten van het Covid Safe Ticket? De collega's van het Sociaal Huis helpen je graag verder. Contacteer hen op 09 210 33 50.

Onze vrijwilligers scannen je Covid Safe Ticket aan de ingang van het Cultuurhuis. We vragen je om in de wachtrij voor controle van het Covid Safe Ticket, je mondmasker aan te houden.

Kom op tijd en zorg ervoor dat je de nodige documenten meteen kan tonen.

  • Toon je je covid safe ticket op je mobiele telefoon, klik dan op het vakje ‘vaccin 2/2’; wij scannen deze QR code.
  • Toon je je covid safe ticket op papier, zorg er dan voor dat de code niet gekreukt is zodat wij ze makkelijk kunnen scannen, en hou een identiteitsbewijs bij de hand.

Krijgen wij een negatieve melding op het scherm, of kan je de juiste documenten niet voorleggen waardoor wij het Covid Safe Ticket niet kunnen scannen, dan kunnen we je helaas geen toegang geven tot de theaterzaal. We vragen je begrip hiervoor.

Aan de ingang van de theaterzaal wordt je toegangsticket voor de voorstelling gescand. Bij elke voorstelling openen we de twee toegangsdeuren naar de theaterzaal (links en rechts van de balie), zo kan de publieksstroom verdeeld worden.

In al onze ruimtes is een CO² meter aanwezig. Stijgen de waarden boven de toegelaten waardes, dan worden de nodige maatregelen genomen volgens het veiligheidsplan.
Onze theaterzaal is uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem met aanvoer van verse lucht. Op verschillende plekken in het Cultuurhuis is handgel aanwezig.

We blijven voorzichtig:

  • Zorg voor jezelf en je medemens.
  • Zorg voor voldoende handhygiëne.
  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Voel je je ziek? Blijf dan thuis.