vrijdag 21 oktober 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€16.00
Basisprijs
€14.00
Jongeren -26
€14.00
Personen met een beperking / +60
€14.00
UiTPAS regio Gent
€3.20
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.80
Groepen
Theater

Once Upon a Time in De Westhoek

Cie Cecilia

Gratis inleiding op de voorstelling om 19u15 in de Foyer

In Once upon a time in de Westhoek peilen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel naar de grote en kleine heroïek van het leven. In dialoog met de verhalen van oorlog en wederopbouw die hun grootouders hen hebben ingelepeld, zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis; en hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn.
Want vriendschappen, dat is als elektriek: ze gedijen op wisselspanning. Vinden ze elkaar in het onderzoek, en komen ze aan het einde terug boven als vrienden? Of vliegt finaal de zekering eruit?

Once upon a time in de Westhoek is een verhaal vol epiek, elektriciteit en knetterende humor. Een verhaal over dodelijke broederschap en onvoorwaardelijke vriendschap over vele generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. 
Een verhaal over vluchten zonder bril en tot tien tellen op drie vingers.

Wat is nu een held?
Is een held iemand die zindert van levensdrift en zich altijd en overal weert als een duivel in een wijwatervat, doelgericht en impulsief? Of is het eerder iemand die zich bij de dingen durft neer te leggen en zichzelf net wegcijfert voor een hoger doel? Wie is de held: diegene die de trekker overhaalt, dodelijk precies, of diegene die zijn of haar wapen doelbewust laat vallen en op de knieën gaat, in het stof? 

Na het veelgeprezen Marinus(2018) maakt Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De broers Geboers) bij Compagnie Cecilia Once upon a time in de Westhoek, de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis dit keer in samenwerking met Wouter Bruneel (Zie mij graag, Eigen kweek, De broers Geboers) en Wouter Deprez.  

De originele live-muziek bij de voorstelling is van de hand van Ben Van Camp en Ben Brunin (Isolde et Les Bens, Vive la Fête,…).  

compagnie-cecilia.be

Van en met: Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel / Van en zonder: Wouter Deprez / Live muziek: Ben Brunin en Ben Van Camp / Dramaturgie: Daan Borloo / Scenografie: Sam Declercq / Licht en techniek: Jannes Dierynck / Technische en productie-coördinatie: Tom Declercq / Fotografie: Kurt Van der Elst / Ontwerp affiche: Mario Debaene / Productie: Compagnie Cecilia / Coproductie: Perpodiu/ Met de steun van: Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, taxshelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

In Marinus kaapt meesterverteller Sebastien Dewaele een schip én zijn publiek. - **** De Standaard

Koop hier je tickets