zaterdag 20 januari 17u30
Sint-Martinuskerk

Schelderodeplein
9820 Schelderode
België

€12.00
Basisprijs
€10.00
Personen met een beperking / +60
€10.00
Jongeren -26
€10.00
UiTPAS regio Gent
€2.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Theater

ravensbrück

Stefanie Claes (Lucinda Ra)

De grootmoeder van Stefanie Claes wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met haar ouders opgepakt. Een jaar lang verblijft ze in het Duitse vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück. Ze overleeft die donkere maanden vol koude, honger en mishandeling, maar haar leven is voor altijd getekend door de gruwelijke oorlogsgebeurtenissen. Niets is ooit nog hetzelfde.

Net als in Mia Kermis hanteert Stefanie in 'ravensbrück' haar bijzondere theatertaal: klein, ambachtelijk, persoonlijk en beeldend. Deze manier van vertellen zet zich verder om het verhaal van Aline Vervoort, en de echo doorheen de generaties, te theatraliseren.

'ravensbrück' wordt een woordloze en beeldende voorstelling voor volwassenen en (hun) kinderen vanaf 10 jaar, voor een beperkt publiek. Meer dan over de letterlijke betekenis van een oorlogstrauma gaat 'ravensbrück' over hoe bepaalde gebeurtenissen een levenslang effect hebben in en op je leven. Drie generaties vrouwen staan centraal, want iedereen is een kind van iemand.

Er is ook een voorstelling om 20 uur

Concept, ontwerp & spel: Stefanie Claes, dramaturgie & feedback: Sofie Van der Linden, Barbara Claes en Simon Allemeersch, lichtadvies: Marlies Jacques, productie Lucinda Ra; coproductie: De Studio en VIERNULVIER, spreiding: Vincent Company, In samenwerking met: De Grote Post, Museum Dr. Guislain en Schouwburg c o r s o Met de steun van: de Vlaamse Gemenschap en deAuteurs

Koop hier je tickets