bereikbaarheid, toegankelijkheid en coronamaatregelen

bereikbaarheid

Cultuurhuis Merelbeke ligt pal in het centrum van Merelbeke, achter het gemeentehuis, het sociaal huis en de bibliotheek en rechtover het politiekantoor.

Er is een ondergrondse parking ‘Driekoningen’ aan het Driekoningenplein. De parking is vrij toegankelijk van 7 tot 22 uur (uitrijden kan altijd). De eerste 3 uur kan je hier gratis parkeren, vanaf het 4e uur betaal je 0,5 euro per uur. Een dagticket kan je nemen voor 3 euro.

Andere parkings in de nabijheid van het Cultuurhuis Merelbeke zijn:

  • Parking Ter Wallen (Sportstraat). Een blauwe zone is hier van toepassing van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. Je kan hier gratis parkeren voor max. 3 uur mits gebruik van je parkeerschijf.
  • Parking Tramstelplaats (Hundelgemsesteenweg). Betalend parkeren is van toepassing van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. Het eerste uur kan je hier gratis parkeren, vanaf het 2e uur betaal je 1 euro per uur. Een dagticket is beschikbaar voor 5 euro.
  • Parking Conversatie (bereikbaar via de Dr. O. De Gruyterstraat). Gratis.
  • De Hundelgemsesteenweg ter hoogte van het Cultuurhuis is een rode zone. Je parkeert hier gratis tot max. 30 minuten (met parkeersensoren, het gebruik van de parkeerschijf of het nemen van een parkeerticket is niet nodig).

Kom je met de trein, dan stap je af in station Merelbeke. Bus 42 of bus 48 brengt je tot aan de halte Merelbeke Kerk. Het Cultuurhuis bevindt zich op wandelafstand.

toegankelijkheid

Zowel het Cultuurhuis Merelbeke als het Cultuurcafé zijn toegankelijk voor wie in een rolstoel zit: er zijn hellende vlakken aan de hoofdingangen. Er is een lift naar de eerste verdieping en er zijn aangepaste toiletten op beide verdiepingen.

coronamaatregelen van 26 december 2021 tot 28 januari 2022

We worden genoodzaakt alle voorstellingen die zouden doorgaan in de theaterzaal tot 28 januari 2022 te annuleren.
Er wordt momenteel onderzocht of de voorstellingen later dit seizoen of volgend seizoen herpland kunnen worden. Tickethouders worden op de hoogte gebracht.

Je kan nog steeds tickets kopen voor voorstellingen vanaf 28/1. Doen. Steek de cultuursector een hart onder de riem.

Expo's, cursussen, ateliers en workshops kunnen tot nader order wel nog doorgaan.

 

Expo's in de exporuimte van het Cultuurhuis en in Pastorie Munte zijn toegankelijk zonder reservatie en zonder Covid Safe Ticket. Een mondmasker is wel verplicht vanaf 29 oktober 2021 tot nader order.

Voor cursussen, ateliers en workshops met minder dan 50 deelnemers is een Covid Safe Ticket ook niet nodig, een mondmasker is wel verplicht vanaf 29 oktober 2021 tot nader order.

In al onze ruimtes is een CO² meter aanwezig. Stijgen de waarden boven de toegelaten waardes, dan worden de nodige maatregelen genomen volgens het veiligheidsplan.

Algemeen:

  • Zorg voor jezelf en je medemens.
  • Zorg voor voldoende handhygiëne.
  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Voel je je ziek? Blijf dan thuis.