bereikbaarheid, toegankelijkheid en coronamaatregelen

bereikbaarheid

Cultuurhuis Merelbeke ligt pal in het centrum van Merelbeke, achter het gemeentehuis, het sociaal huis en de bibliotheek en rechtover het politiekantoor.

De ondergrondse parking ‘Driekoningen’ aan het Driekoningenplein is vrij toegankelijk van 7 tot 22 uur (uitrijden kan altijd). De eerste 3 uur kan je hier gratis parkeren, vanaf het 4e uur betaal je 0,5 euro per uur. Een dagticket kan je nemen voor 3 euro.

Andere parkings in de nabijheid van het Cultuurhuis Merelbeke zijn:

  • Parking Ter Wallen (Sportstraat). Een blauwe zone is hier van toepassing van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. Je kan hier gratis parkeren voor max. 3 uur mits gebruik van je parkeerschijf.
  • Parking Tramstelplaats (Hundelgemsesteenweg). Betalend parkeren is van toepassing van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. Het eerste uur kan je hier gratis parkeren, vanaf het 2e uur betaal je 1 euro per uur. Een dagticket is beschikbaar voor 5 euro.
  • Parking Conversatie (bereikbaar via de Dr. O. De Gruyterstraat). Gratis.
  • De Hundelgemsesteenweg ter hoogte van het Cultuurhuis is een rode zone. Je parkeert hier gratis tot max. 30 minuten (met parkeersensoren, het gebruik van de parkeerschijf of het nemen van een parkeerticket is niet nodig).

Kom je met de trein, dan stap je af in station 'Merelbeke'. Bus 42 of bus 48 brengt je tot aan de halte 'Merelbeke Kerk'. Het Cultuurhuis bevindt zich op wandelafstand.

Parkeren aan de artiesteningang kan enkel voor bevoegde personen. De artiestenparking is bereikbaar via de Dr. De Gruyterstraat of de Mijleekstraat. Zie technische fiche.

toegankelijkheid

Zowel Cultuurhuis Merelbeke als het Cultuurcafé zijn toegankelijk voor wie een rolstoel gebruikt. Er zijn hellende vlakken aan de hoofdingangen. Er is een lift naar de eerste verdieping en er zijn aangepaste toiletten op beide verdiepingen.

coronamaatregelen

De theaterzaal beschikt over een mechanisch ventilatiesysteem met continue aanvoer van verse lucht.

Algemeen:

  • Zorg voor jezelf en je medemens.
  • Zorg voor voldoende handhygiëne.
  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Voel je je ziek? Blijf dan thuis.