Praktische info en corona-maatregelen

We zijn blij dat we van start kunnen gaan en onze voorstellingen en activiteiten kunnen laten plaatsvinden. Het spreekt voor zich dat we steeds alle veiligheidsmaatregelen in acht houden.

We werken daarom als volgt:

Reserveren

Voor sommige activiteiten moet je reserveren. Dat kan vanaf 30 augustus:

  • online
  • via mail naar info@cultuurhuis.merelbeke.be
  • via telefoon op 09 210 35 80
  • aan de balie van Cultuurhuis Merelbeke (elke weekdag van 9u tot 12u, op woensdag ook van 14u tot 17u).

Ben je een late beslisser? Geen nood. Ook tijdens het openingsweekend kan je nog een plaatsje reserveren, maar hou er rekening mee dat de capaciteit voor sommige voorstellingen beperkt is. Er zijn ook heel wat activiteiten waarvoor niet gereserveerd moet worden.

Covid certificaat

Activiteiten binnen met en zonder reservatie

In het programma-overzicht en bij elke activiteit kan je zien of je al dan niet een ticket moet reserveren.

Voor alles wat binnen in het Cultuurhuis doorgaat, vragen we je een Covid Certificaat voor te leggen. Een vrijwilliger of medewerker bezorgt je een armbandje dat je toegang geeft tot het Cultuurhuis die dag. Zo hoef je niet telkens opnieuw het certificaat voor te leggen als je info wil vragen, of een voorstelling of een activiteit wil bijwonen.

Draag je mondmasker vooraleer je binnengaat in het Cultuurhuis. Na nazicht van het Covidcertificaat mag het mondmasker uit. Ook bij voorstellingen hanteren we geen social distance meer.

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een Covidcertificaat aanvragen. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden.

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Lees hier hoe je een Covid Safe Ticket kan aanvragen.

 

Activiteiten buiten

Op de feestzone buiten vragen we je om een mondmasker te dragen en de nodige afstand te bewaren. Woon je een voorstelling bij, waarvoor je gaat zitten, dan kan het mondmasker uit en hoeft er geen social distance meer gehanteerd te worden.  We hanteren hier een maximum van 400 personen per activiteit.

 

Algemeen

Als organisator volgen we de verplichtingen en wijzigingen uit het MB van 28 oktober 2020.

Het spreekt voor zich dat we handhygiëne en respect voor de medemens belangrijk vinden. Je handen ontsmetten kan op verschillende locaties. Hoesten doe je nog steeds in je elleboog.

We zijn ervan overtuigd dat mits een bereidwillige medewerking van iedereen, we een schitterend weekend tegemoet gaan.

Parkeren

Parkeren kan in de ondergrondse parking Driekoningen. De parking is vrij toegankelijk van 7 tot 22 uur (uitrijden kan altijd). De eerste 3 uur kan je hier gratis parkeren, vanaf het 4e uur betaal je 0,5 euro per uur. Een dagticket kan je nemen voor 3 euro.

Hou rekening met autovrije zondag op 19 september. De parking blijft toegankelijk, maar je moet de wegomleiding volgen. Indien mogelijk hou je die dag autovrij en kom je met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer.