Ateliers Muziek

Kwalitatieve muzieklessen op maat, in een zelf samengesteld pakket (15+)

Ben je beginnend muzikant? Of heb je al wat ervaring op de teller staan en wil je je skills nog wat bijschaven? Vanaf 15 jaar kan je bij ons terecht voor kwalitatieve muzieklessen op maat.

De Ateliers Muziek zijn uniek door hun ongedwongen karakter én de mogelijkheid om zelf je lessenpakket samen te stellen. Enkel instrumentles, wat theoretische ondersteuning, samenspel of graag een mix: jij kiest! We bieden zowel jaarreeksen aan als korte, thematische reeksen.

Iedereen is welkom bij de Ateliers Muziek. Twijfel je of het iets voor jou is, misschien omdat je specifieke ondersteuning nodig hebt? Contacteer ons gerust via ateliers@cultuurhuis.merelbeke.be

Onze docenten zijn artistiek en pedagogisch stevig onderlegd. Ze besteden veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten, maar zetten ook spelplezier centraal!

KORTE REEKSEN

In de loop van het seizoen organiseren we korte, thematische reeksen. Hou deze website, sociale media en onze nieuwsbrief in de gaten.

JAARREEKS: GROEPSLESSEN DIE THEORIE AAN PRAKTIJK KOPPELEN

Graag wat aanvullende bagage? Spijker je kennis van notenleer bij of verdiep je in pop- en jazzharmonie. Dit zijn groepslessen die lopen van september tot juni. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.
Opgelet: er is een minimum aantal cursisten nodig om deze groepslessen te kunnen laten doorgaan.

JAARREEKS: SAMENSPEL & SAMENZANG

Niets leuker dan samen musiceren of zingen! In de lessen samenspel en samenzang ga je met anderen aan de slag. Pop, jazz, klassiek, folk, ... We verkennen verschillende genres.

Schrijf je voor het eerst in voor een ensemble of combo? Laat ons dan zeker weten welk instrument je speelt (online via het opmerkingenveld) of via mail naar ateliers@cultuurhuis.merelbeke.be. We bekijken samen met de begeleidende docent of je kan aansluiten.
Opgelet: er is een minimum aantal cursisten nodig om deze groepslessen te kunnen laten doorgaan.

Volgende cursussen starten in september 2022:

PRAKTISCHE INFO voor jaarreeksen en korte reeksen

Inschrijven kan online vanaf dinsdag 21 juni 2022 om 9 uur. Voor de jaarreeksen kan ingeschreven worden tot 19 september. Hulp nodig bij het online inschrijven? Contacteer ons op 09 210 35 80.

Betalingsvoorwaarden

Je krijgt na je online inschrijving een betalingsuitnodiging.

 • Lessen die het hele schoojaar lopen (individuele instrument- en zanglessen, samenspel, notenleer, pop- en jazzharmonie) betaal je ten laatste eind september. Hebben we je betaling dan niet ontvangen, dan kun je geen les volgen.
 • Korte reeksen: de betaling moet voor de start van de reeks voldaan zijn. Hebben we je betaling dan niet ontvangen, dan kun je geen les volgen.

Inschrijven eens de reeks al gestart is kan alleen in uitzonderlijke gevallen. De deelnameprijs wordt in dat geval niet aangepast.

Voor het bepalen van het tarief "Merelbekenaar" wordt gekeken of de aanvrager, of de persoon die een minderjarige inschrijft, inwoner is van de gemeente Merelbeke.

Annulatievoorwaarden

Tot 14 dagen voor de start van de activiteit kan de deelnemer zijn deelname aan de activiteit kostenloos annuleren en wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Nadien gelden deze bepalingen:

 • Reeksen van een volledig schooljaar:
  • Tot 30 september kan de deelnemer zijn deelname aan de activiteit annuleren. In voorkomend geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald, na afhouden van 10 euro administratiekosten.
  • Na 30 september kan er enkel geannuleerd worden door de deelnemer in geval van ziekte of ongeval, indien er een doktersattest kan voorgelegd worden. De annulatie geldt dan voor alle verdere lessen. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld van de overblijvende lessen pro rata terugbetaald, mits afhouding van een administratiekost van 10 euro.
 • Korte reeksen:
  • Vanaf 14 dagen voor de start van de activiteit kan er enkel geannuleerd worden door de deelnemer in geval van ziekte of ongeval, indien er een doktersattest kan voorgelegd worden. In dat geval wordt een administratiekost van 10 euro aangerekend.
  • Na de start van de activiteit kan er enkel geannuleerd worden door de deelnemer in geval van ziekte of ongeval, indien er een doktersattest kan voorgelegd worden. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld van de overblijvende lessen pro rata terugbetaald, mits afhouding van een  administratiekost van 10 euro.

Indien de activiteit door Cultuurhuis Merelbeke zelf wordt afgelast, dan wordt de deelnameprijs integraal terugbetaald.

Leslocaties

 • Popelin Lyceum: Gaversesteenweg 195

 • De Vleugel: Potaardeberg 59 (in de gebouwen van KTA Gito)

 • Cultuurhuis Merelbeke: Driekoningenplein 15

 

Inlichtingen

 

PRIJZEN 2022 - 2023 voor de jaarreeksen

Wat je betaalt voor onze lessen, hangt af van het feit of je al dan niet in Merelbeke woont, en je leeftijd.

Heb je een beperkt inkomen? Misschien heb je wel recht op een UiTPAS regio Gent met kansentarief. Hiermee krijg je 80% korting op de basisprijzen.
Klik hier voor meer info over de UiTPAS.

TARIEVEN VOLWASSENEN 2022 - 2023

  Merelbekenaars Niet-Merelbekenaars

Individuele instrument en/of zangles

200 euro 250 euro
Notenleer & Pop- en Jazzharmonie 100 euro 125 euro
Samenspel en samenzang 65 euro 81 euro

 

TARIEVEN JONGEREN 2022 - 2023

Als jongere (-18 jaar) of student (-26 jaar op vertoon van studentenkaart) krijg je 45% korting

  Merelbekenaars -18 jaar / student Niet-Merelbekenaars -18 jaar / student

Individuele instrument en/of zangles

110 euro 137,50 euro
Notenleer & Pop- en Jazzharmonie 55 euro 68,75 euro
Samenspel en samenzang 37,75 euro 44,55 euro

 

TARIEVEN UiTPAS regio Gent met kansentarief 2022 - 2023

Onderstaande tarieven zijn geldig voor zowel jongeren als volwassenen. Als houder van een UiTPAS regio Gent met kansentarief krijg je 80% korting op de standaardprijs voor volwassenen.

  Merelbekenaars UiTPAS met kansentarief Niet-Merelbekenaars UiTPAS regio Gent met kansentarief

Individuele instrument en/of zangles, voor een volledig schooljaar – 20 minuten  

40 euro 50 euro
Notenleer & Pop- en Jazzharmonie, voor een volledig schooljaar 20 euro 25 euro
Samenspel en samenzang 13 euro 16,20 euro

 

Geen recht op het kansentarief, maar het is moeilijk om het bedrag in één keer te betalen? Neem contact op met de Ateliers via ateliers@cultuurhuis.merelbeke.be.