Ateliers woord

Vertel- en theaterworkshops voor jongeren en volwassenen

In de Ateliers Woord klimmen we op scène. Met waargebeurde verhalen of net verzonnen teksten -  al spelend, bewegend, improviserend of vertellend.

Inclusief theateratelier BRUUT voor iedereen vanaf 12 jaar

BRUUT is het inclusief theateratelier van huisgezelschap Het Scheldeoffensief en Cultuurhuis Merelbeke waarbij mensen met en zonder beperking in groep acteren. Samen met theatermakers van Het Scheldeoffensief ga je op zoek naar wat spelen voor jou kan zijn. Theaterervaring of techniek is niet vereist, wel veel goesting om theater te maken in een inclusieve context!

 • 1 zaterdag per maand, van 10u tot 12u30

Wie zin heeft werkt toe naar een groot toonmoment in de zomer van 2023, dat samen met de spelers van Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem gespeeld wordt op een mooie buitenlocatie.

Schrijf je hier in

 

Theateratelier voor (jong)volwassenen met een beperking (16+)

Het Scheldeoffensief, het huisgezelschap van Cultuurhuis Merelbeke, wil goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking in de ruime omgeving rond Gent opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek. Wil je vertellen, fantaseren, dansen en acteren? Verwacht je aan een actieve onderdompeling in verschillende theaterstijlen, in een professionele en rolstoeltoegankelijke setting. Het atelier wordt begeleid door professionele theaterdocenten en een sociale coach.

 • wekelijks op dinsdag vanaf 13 september van 9u45 tot 15u45 (niet tijdens schoolvakanties)
 • € 175 | € 35 (UiTPAS regio Gent met kansentarief)
 • Info & inschrijven: per mail via an@​het​sche​ldeo​ffen​sief.​be
 • Cultuurhuis Merelbeke i.s.m. Het Scheldeoffensief

Praktische info

Inschrijven kan online vanaf dinsdag 21 juni om 9 uur. Hulp nodig bij het online inschrijven? Contacteer ons op 09 210 35 80.

Betalingsvoorwaarden

 • De betaling moet voor de start van de reeks voldaan zijn. Hebben we je betaling dan niet ontvangen, dan kun je geen les volgen.
 • Het is niet mogelijk om proeflessen te volgen. We kunnen je bij inhoudelijke vragen wel in contact brengen met de docent.
 • Inschrijven eens de reeks al gestart is kan alleen in uitzonderlijke gevallen. De deelnameprijs wordt in dat geval niet aangepast.

Annulatievoorwaarden

 • Tot 14 dagen voor de start van de activiteit kan de deelnemer zijn deelname aan de activiteit kosteloos annuleren en wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.
 • Nadien gelden deze bepalingen:
  • Vanaf 14 dagen voor de start van de activiteit kan er enkel geannuleerd worden door de deelnemer in geval van ziekte of ongeval, indien er een doktersattest kan voorgelegd worden. In dat geval wordt een administratiekost van 10 euro aangerekend.
  • Na de start van de activiteit kan er enkel geannuleerd worden door de deelnemer in geval van ziekte of ongeval, indien er een doktersattest kan voorgelegd worden. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld van de overblijvende lessen pro rata terugbetaald, mits afhouding van een administratiekost van 10 euro.

Indien de activiteit door Cultuurhuis Merelbeke zelf wordt afgelast, dan wordt de deelnameprijs integraal terugbetaald.

Leslocaties

De reeksen vinden plaats in Cultuurhuis Merelbeke.

Corona

Alle data en activiteiten vermeld op deze pagina zijn onder voorbehoud van aanpassingen of maatregelen rond het coronavirus. Wij doen er alles aan om de activiteiten in veilige omstandigheden te kunnen laten doorgaan. Mochten wij ons toch genoodzaakt zien om de activiteiten onder een andere vorm te laten doorgaan of te annuleren, brengen wij je daarvan op de hoogte en bieden wij je de mogelijkheid om je inschrijvingsbijdrage terug te vragen.

Inlichtingen

ateliers@cultuurhuis.merelbeke.be