Cultuurhuis Merelbeke

Pieter De Poortere - Boerke

27 november - 19 december
tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis en zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur

gratis

Een unieke tentoonstelling over de humoristische avonturen van het stripfiguurtje, het kleine keuterboerke ‘Boerke’, een antiheld en een geboren loser die al bijna 20 klungelt jaar en dit intussen ook wereldwijd. 'Boerke' combineert een simpele tekenstijl met een aanzienlijke dosis bijtende zwarte humor.

Naast tal van originele beelden biedt de expo je een unieke kijk op het maakproces van de strip.

OPGELET: signeermoment en rondleiding Boerke / Pieter De Poortere OP VRIJDAG 26/11 GEANNULEERD

De voorziene rondleiding en signeersessie door Pieter De Poortere op vrijdag 26 november worden door ziekte van Pieter geannuleerd en verplaatst naar zondag 19 december om 11 uur (o.v.).

Villa Verbeelding - De kleren van de keizer

4 januari - 13 februari
tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur

gratis

Van de baljurk van Assepoester tot de nieuwe kleren van de keizer, kleding speelt in sprookjes een belangrijke rol. In deze tentoonstelling zie je sprookjesillustraties van internationaal bekende illustratoren als Carll Cneut, Thé Tjong-Khing, Charlotte Dematons, Lisbeth Zwerger en Rébecca Dautremer. Villa Verbeelding liet, onder leiding van modeontwerpster Anita Evenepoel, een aantal jurken en kostuums in het echt maken. Kunstenares Micheline Vandervreken maakte er bijpassende hoeden, schoenen en andere accessoires in papier-maché bij. Harlinda Lox schreef verhelderende teksten bij de tentoonstelling.

Door de combinatie van de kleding met de illustraties en de boeken waaruit ze komen, stap je zo de sprookjeswereld binnen! De tentoonstelling boeit én kinderen én volwassenen. Je kan hier samen op ontdekkingstocht!

Sam Eggermont - The Culture Club

19 februari - 27 maart
tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur

gratis

Emilio Lopez - Menchero - Pingpong

2 april - 30 mei
tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur

gratis