Pastorie Munte

Ateliers beeld

4 juni - 3 juli
gratis

De cursisten van de Ateliers beeld stellen het resultaat van een jaar creatief werken tentoon. Zowel het Cultuurhuis als de Pastorie Munte stellen hun deuren open voor de artistieke creaties van de kinderen, jongeren en volwassenen uit alle disciplines van de atelierwerking.

Florale kunst, tekeningen, schilderwerken, klei en keramiek: de expo biedt een overzicht van de brede mogelijkheden die de Ateliers beeld je bieden.

Inschrijven voor het atelieraanbod '22 -'23 kan vanaf dinsdag 21 juni om 9 uur, online, telefonisch of aan de balie.

Openingsuren

 • Pastorie Munte
  maandag tot en met zaterdag van 13u30 tot 17u, zondag van 9u30 tot 17u30
 • Cultuurhuis Merelbeke
  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12u, woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17u

Eugène Diouf - Aarde en zand, begin en einde

10 juli - 28 augustus, gratis
maandag tot en met zaterdag van 13u30 tot 17u, zondag van 9u30 tot 17u30

Eugène Diouf is een Merelbeeks kunstenaar met Afrikaanse roots (Dakar, Senegal). Diouf maakt naast abstract werk en recyclagekunst
ook werk met traditionele Afrikaanse taferelen. In zijn werk staat de mens centraal ongeacht status, afkomst of huidskleur. Hij daagt de kijker uit na te denken en de geest te openen en te verruimen. Hij werkt met verf en met natuurlijk zand dat hij meebrengt uit Senegal.
Wit zand van het strand, zwart zand van afgebrand teelt, geel zand uit de termietenheuvels en rood zand uit de duinen, die naar de vier windstreken reflecteren en waarmee hij 32 kleurschakeringen creëert.

Opening

 • zaterdag 9 juli - 19 uur

Rondleidingen en workshops zandtechniek
voor volwassenen, jongeren en kinderen:

 • zondag 10 juli van 14 tot 16 uur
 • zaterdag 16 juli van 14 tot 16 uur
 • zondag 17 juli van 14 tot 16 uur
 • zaterdag 20 augustus van 14 tot 16 uur
 • zondag 21 augustus van 14 tot 16 uur

Laurence Machelart en Ellen Roels - SAMEN-HANG

11 maart - 16 april

Ooit verfraaiden deze Merelbeekse kunstenaars ’t Groenendal en de Scheldevallei met twee grote schilderijen van een walvis en een gnoe. Werken die tot de verbeelding spraken en vele keren het decor waren voor een originele fotoreportage. Nog steeds zijn ze aan het werk, ook samen. Het resultaat vandaag: fragmenten uit hun ontdekkingstocht naar schilderkunst, keramische kunst en multimedia.

Atelier 71 - Lente-expo

3 tot 25 juni 2023

De enige Merelbeekse schildersclub Atelier 71 schildert op een vaste stek, op vaste dagen en komt om de twee jaar met werk naar buiten. Barbara Jeunieaux, Jenny Volckaert, Lieve Cnudde, Chris Potvin, Hetty Verswijveren, Diane Wyckaert, Nicole Dierckx, Greta Tyteca, Gratiën Hebben en Julien Van Damme.

Ben je zelf kunstenaar, tekenaar of schilder en heb je interesse om aan te sluiten? Meer info bij gratien-hebben@skynet.be.

Atelier 71