Pastorie Munte

De expo's zijn gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het toeristisch infopunt:

 • Van 1 november tot 31 maart enkel op zon- en feestdagen van 13u30 tot 17u30 uur.
 • Van 1 april tot 30 september van maandag tot zaterdag van 13u30 tot 17u30 en zo van 9u30 tot 17u30.

Opgelet: wegens dringende werken zal Pastorie Munte gesloten zijn van maandag 19 tot en met donderdag 22 juni

Atelier 71 - Lente-expo

3 tot 25 juni 2023

De enige Merelbeekse schildersclub Atelier 71 schildert op een vaste stek, op vaste dagen en komt om de twee jaar met werk naar buiten. Barbara Jeunieaux, Jenny Volckaert, Lieve Cnudde, Chris Potvin, Hetty Verswijveren, Diane Wyckaert, Nicole Dierckx, Greta Tyteca, Gratiën Hebben en Julien Van Damme.

Ben je zelf kunstenaar, tekenaar of schilder en heb je interesse om aan te sluiten? Meer info bij gratien-hebben@skynet.be.

Atelier 71

Horizonten: een tweeluik - Irmine Remue
Een dubbelexpo in Cultuurhuis Merelbeke en Pastorie Munte

Naar jaarlijkse gewoonte presenteert Cultuurhuis Merelbeke een zomerexpo in Pastorie Munte. Dit jaar wordt een bijzondere editie want reeds 10 jaar bloeit ook het toerisme in de Pastorie Munte, reden om dit samen te vieren en de bezoekers extra te verwennen!

De Merelbeekse kunstenaar Irmine Remue koestert een grote liefde voor eigen streek die ze omzet in prachtige prenten getekend met inkt, pen en penseel of in etsvorm. Een selectie van deze werken krijg je deze zomer te zien.

 • In Horizonten I, van 24 juni tot en met 9 juli, Cultuurhuis Merelbeke, verbeeldt Remue de fragiliteit van de mens tegenover het leven en de hem omringende wereld. Een kreet om empathie en mededogen.
 • In Horizonten II, van 1 juli tot en met 10 september, Pastorie Munte, brengt Remue een visuele ode aan de dynamische bestendigheid van het landschap en de natuur. Een verlangen naar schoonheid en hoop.

Extra's

 • i.s.m. Toerisme Merelbeke verschijnt de wandelroute 'Hoe het licht wandelt', kunstwandelroute Irmine Remue – wandelen doorheen Bottelare en Munte. Vanaf 2 juli gratis te verkrijgen in het toeristisch infopunt in de Pastorie Munte
 • i.s.m. Toerisme Merelbeke kan je je inschrijven voor een wandeling o.l.v. een gids met atelierbezoek Irmine Remue:
  zaterdag 19 augustus om 14 uur en zondag 20 augustus om 14 uur
 • Irmine Remue stelt haar boek Irmine Remue - Het landschap, met een selectie sprekende tekeningen en etsen uit dertig jaar landschapstekenkunst voor
 • Ontmoeting met Irmine Remue in Pastorie Munte: zondagen 9 en 23 juli, 6 en 27 augustus, 10 september, telkens vanaf 14 uur (gratis)
 • Tekenen en plein air met Irmine Remue: vrijdag 17 augustus om 14 uur

Christoforusgemeenschap - Spring!

24 maart - 14 april 2024

Een ode aan de lente en een lofzang aan de mens. in samenwerking met vzw UitMUNTEnd.