Winterfestival

Winterfestival

Kerstvakantie! Een heerlijke tijd om je samen met het gezin, familie, buren of vrienden onder te dompelen in winterse sferen. Voor de tweede keer op rij organiseert Cultuurhuis Merelbeke het kleinschalige, gezellige en supertoffe winterfestival.
Een film, voorstellingen en expo; alle voor een familiepubliek, gezellig omkaderd en met aansluitend een dampende chocolademelk of kerstbiertje in het Cultuurcafé? Check!

FAMILIEFILM | Ook muizen gaan naar de hemel (6+)

woensdag 4 januari om 15 uur, theaterzaal

Een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos komen samen in de dierenhemel terecht. Een prachtige stop-motion film over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap.

Met aansluitend gratis doe-activiteit in de foyer.

koop tickets

Schrijf je ook in voor de workshop stop-motion in de bib op woensdag 22 februari van 9.30 tot 12 uur (voor iedereen van 6 tot 10)

THEATER | Sprookjes enzo – Sneeuw! (1,5+)

donderdag 5 januari om 11 uur en om 15 uur (wachtlijst)

Een witte wintervoorstelling voor de allerkleinsten. Met weinig woorden, sterke beelden vol muziek en kleuren ademt Sneeuw! een sprookjesachtige sfeer. De kinderen worden uitgenodigd om van heel dichtbij deze wondere wereld te verkennen.

wachtlijst

 

 

 

THEATER | De Maan & Kopergietery – PlastiekBERTRAND (4+)

zaterdag 7 januari om 15 uur, theaterzaal

Bertrand gaat in een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen op zoek naar de schoonheid. Het resultaat is een heerlijk kleurrijke, zalige en knotsgekke voorstelling. Je komt ogen en oren te kort, en ook grotere kinderen én volwassenen komen stralend buiten na het bijwonen van dit visueel en muzikaal feest!

Koop tickets

 

 

 

EXPO | Pieter Gaudesaboos - Een zee van liefde

vanaf woensdag 4 januari tijdens openingsuren Cultuurhuis en op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur, exporuimte, gratis

Een expo voor iedereen van 0 tot 99 jaar

Een kleurrijke en verrassende expo rond de boeken Een zee van liefde en Klein verhaal met een hart van de veelvuldig gelauwerde illustrator Pieter Gaudesaboos. Met schitterende prenten van Beer en Pinguïn, het huis van Mier, tal van leuke doe-opdrachten en boeken om in weg te dromen!

Extra's bij de expo:

Rondleidingen: Pieter leidt jong én oud graag rond in zijn wereld:

Koop tickets

Koop tickets

Auteurslezing

Elvis Peeters, die tekst schreef bij Een Klein verhaal met een hart komt op dinsdag 7 februari om 20 uur op uitnodiging van de Bib in het Cultuurhuis langs voor een boeiend gesprek, je kan op dat moment uiteraard ook een bezoek brengen aan de expo.

Koop tickets